Thursday, June 7

bye bye home


Σε μια μετακόμιση το πιο βαρύ και ασήκωτο είναι οι αναμνήσεις. Στη συνέχεια, κατά σειρά βάρους έρχονται πλυντήρια, ψυγεία, κουζίνες και στην περίπτωσή μου τα βιβλία, τα κόμικς και τα περιοδικά, μισός Αμαζόνιος σε κούτες.  (Δεν έχω πιάνο, πάλι καλά, αν και πρόσφατα σε μετακόμιση συγγενική είχαμε και πιάνο και ψυγείο διπλό. Ιστορία τρόμου, μόνο τοίχους δεν ρίξαμε για να περάσουν, ακόμη ξυπνάω έντρομος τις νύχτες στην θύμησή τους.)

Δεν γκρινιάζω. Είναι μια καλή μετακόμιση. Έχω κάνει και μετακομίσεις κακές. Ξέρεις, από αυτές που χάνεις το σπίτι σου και πρέπει να βρεις άλλο την ίδια μέρα και δεν προλαβαίνεις καν να σκεφτείς τί θα πάρεις, τί θα αφήσεις και πετάς τελικά κομμάτια σου στα σκουπίδια γιατί δεν χωράνε να τα πάρεις μαζί σου έτσι βιαστικά και λυπημένα.

Όχι, αυτή είναι μια μετακόμιση καλή και σε δυο μέρες με τρεις το πολύ θα είμαι σακατεμένος και ευτυχής. 

Αλλά τώρα δα σκόνταψα πάνω στο σπαθί για σαπουνόφουσκες που μου είχες πάρει και θυμήθηκα πως ξέχασα να σου πω πόσο το είχα φχαριστηθεί. Το ήξερες βέβαια πόσο αγαπώ τις σαπουνόφουσκες από μικρό παιδί, τότε που είχα ανακαλύψει το μυστικό για πιο ανθεκτικό μείγμα (λίγο βερνίκι νυχιών μέσα στην σαπουνάδα).  

Στην σακούλα με τα ρούχα στην γωνία έλαχε να είναι πάνω πάνω και το t-shirt που μου έφτιαξες με στάμπες τα τατουαζ που θέλω να κάνω. Όταν μου το είχες δώσει σε αγάπησα λιγάκι για πρώτη φορά. (Ύστερα σε αγάπησα περισσότερο, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). 

Καθάριζα νωρίτερα και τον καναπέ.  Μισή σακούλα ποπ κορν άδειασα από 'κει μέσα και κάτι απροσδιόριστο που κάποτε πρέπει να ήταν ζωντανό. Και το συνολικό ποσό των 7 ευρώ και 34 λεπτών. Τώρα που το θυμήθηκα ελπίζω να μην βγούμε από το ευρώ. Έβγαλα και τα κάδρα, ο τοίχος από κάτω 4-5 τόνους πιο ανοιχτός. Νομίζω πρέπει να κόψω το κάπνισμα. New house resolutions υπάρχουν; 

Ωραία τα περάσαμε τελικά εδώ μα τώρα πια είναι καιρός. 


Morning Hope- Pan Pan  (link)


10 comments:

Κωνσταντίνος Μπούγας said...

Πολύ όμορφο ποστ. Συγκινητικό χωρίς να είναι μελό. Δύσκολο πράγμα οι μετακομίσεις, κι ας είναι για κάτι καλύτερο όλες όσες έχω κάνει.

Stratos Bacalis said...

άντε με το καλό και καλορίζικο!

pan pan said...

με το καλο μαλακα μου

biglebo said...

αχ, με κάτι τέτοια ποστ θέλω παγωτό.

με το καλό!

<3

DimitrisDX said...

Πόσο διακριτικά συγκινητικό, ρε νταστ_ρόουντ, εξαιρετικό.

Στα καλύτερα, λοιπόν.

Thanos-Lost said...

Πέρα απ'τις αναμνήσεις, το χειρότερο σε μια μετακόμιση είναι η στιγμή που βλέπεις το σπίτι άδειο και κλείνεις την πόρτα.

new-girl-on-the-blog said...

Εύχομαι στο νέο σπίτι να ´ναι περισσότερες οι χαρούμενες στιγμές (ωραία μουσική γι´αποχαιρετισμό, αλλά και για χαμόγελο μπροστά στην καινούργια πόρτα)!

Anonymous said...

Γαμώ τις μετακομίσεις μου γαμώ ....
αντε καλή αρχή
K.

Begemoth75 said...

Μπροστά τώρα για καλύτερες στιγμές. Και πέρα απο τα "ντουβάρια", τις αναμνήσεις (ευχάριστες και δυσάρεστες) τις κουβαλάμε πάντα μαζί μας και δεν μπορεί κανένας να μας τις πάρει. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ λοιπόν στο νέο σου σπιτικό και σου εύχομαι να σου πάνε όλα καλά. ... Και ας σου εξηγήσει κάποιος επιτέλους αυτό το οφσάιντ. ��

urbAnne said...

Με το καλό το νέο σπιτικό :)