Sunday, December 2

Meadowland: A year of sounds #19

Απορίας άξιον: Ένα χρόνο πριν, η Joanna Newsom αποθεώνεται καθώς τσιρίζει ματώνοντας τα δάχτυλά της στην άρπα. Φέτος η Essie Jain ματώνει την καρδιά μας αλλά περνάει απαρατήρητη. Και είναι κρίμα. Η ζεστή φωνή της δεν χρειάζεται ενορχηστρώσεις-υπερπαραγωγές για να καθηλώσει. Αρκεί ένα πιάνο εδώ, μια κιθάρα εκεί, ενα τύμπανο παρα δίπλα και η μαγεία πραγματοποιείται. Κάπου ανάμεσα στις αναπνοές της φωνής της.
Understand- Essie Jain

***
Worst #19
Editors- An End has a Start
Το περίμενα με μεγάλο ενδιαφέρον. Το άκουσα μία, το άκουσα δύο, το άκουσα τρεις, ψάχνωντας από κάπου να πιαστώ. Ύστερα το ξέχασα μια και καλή. Μέχρι σήμερα. Και σήμερα ακόμη, δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε μια νότα. Pity...

***

Snapshot #19
Summer In the City
Κατακαλόκαιρο. Κάθε μέρα στο λιμάνι. Happy worker. Κόσμος σαν τρελός να ανεβαίνει σε πλοία. Ζηλεύω. Θέλω διακοπές. Ύστερα, οδηγώντας στην άδεια Αθήνα ανάβω τσιγάρο. Χαμογελώ. Οι διακοπές του καλοκαιριού είναι υπερεκτιμημένες. Καθησυχάζω τον εαυτό μου.




7 comments:

dark tyler said...

Και σήμερα ακόμη, δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε μια νότα.
Α, δεν άκουσες? Το πανεπιστήμιο της Meadowland δημοσιέυσε μια μελέτη που υποστηρίζει πως οι Editors δεν έχουν ούτε μία δική τους νότα και πως στην πραγματικότητα ανήκουν όλες στους Interpol. Νόμιζα οτι θα το είχες μάθει!

Dust Road said...

ase kai tha erthei kai i seira ton interpol *evil laugh

Stratos Bacalis said...

Ωχ ωχ βγήκαν τα μαχαίρια!!! Ωραία η Essie Jain, απλά μάλλον επειδή η Newsom ήταν πρώτη, φάνηκε σαν follower. Έχει πιο "συμβατική" φωνή όμως. Το οποίο μπορεί να είναι και καλό βέβαια...

Dust Road said...

hehehe! kai pou eisai akomi. ta maxairia tora akonizontai!

another day full of dread said...

Το Υs της Joanna ήταν για μένα πέρυσι το album της χρονιάς.
Θα τσεκάρω και τη Jain.

pan pan said...

big up gia ton tyler.. kati ginetai kai me vriskei apoluta symfwno se oti leei auto to dihmero (vlepe comicart forum , thread gia leandro)

mystery falls down said...

Σαν την Alela Diane ακούγεται, η οποία είχε την ατυχία να κυκλοφορήσει δίσκο πέρυσι.